Valitse sivu

Verkkosivuston suunnittelun sisältö

Tarjoan laadukasta suunnittelu- ja designpalvelua WordPress-julkaisualustalle. Web-sivustot/-palvelut tuotetaan suositulla ja vakaalla Divi-sisällöntuotantojärjestelmällä, jolla on maailmanlaajuisesti yli puoli miljoonaa käyttäjää. Lisäominaisuuksiin käytetään tunnettuja ja arvostettuja lisäosia ja testattua koodia. Web-sivustot luovutetaan asiakkaalle huolellisesti viimeisteltyinä.

 

Laatua alusta loppuun

 

 • Yrityksen toiminta- ja tarvekartoitus, brief

Istumme yhteiseen pöytään ja käymme läpi yrityksen toimialan, position, kilpailutilanteen ja -edut ja olemassa olevan brändimateriaalin sekä tavoitetilat. Teemme selväksi, mihin yrityksen toiminnan tarpeisiin web-sivuston on tarkoitus vastata ja miten sen toimintaa ja sisältöä on tarkoitus ylläpitää (mahdollinen käyttökoulutus tai -opastemateriaali). Alkuvaiheessa selvitetään myös, onko yrityksellä domain-, sähköpostipalvelu- tai muita it-palvelutarpeita web-sivuston lisäksi.

 • Kustannusarvio ja sopimukset

Toimitan tarvekartoituksen päätteeksi arvion suunnittelun ja kolmansien osapuolien tuotteiden ja palvelujen kustannuksista. Teemme suunnittelu- ja hostingsopimukset.

 • Projektihallinnan perustaminen

Teen aikataulutetun projektihallintanäkymän Trello.com -sovellukseen ja kutsun asianosaiset seurantaan. Tuotanto ja sen osa-alueet dokumentoidaan sovellukseen ja sitä päivitetään osa-alueiden valmistumisen mukaan.

 • Web-sivuston ominaisuuksien ja toimintojen listaus

Projektihallintaan tehdään listauksia sovituista ominaisuuksista ja niiden tarvitsemista toimenpiteistä sekä mahdollisista ylimääräisistä kustannuksista.

 • Navigaatioarkkitehtuuri ja sisältökuvaus

Avaimena asiakaslähtöisyys. Suunnittelen, miten sisältö esitetään verkkosivuvierailijalle ja miten kävijä reagoi sekä liikkuu informaatiossa ja sivuston osa-alueissa mahdollisimman tehokkaasti ja helposti.

 • UX, UI / graafiset linjaukset

Suunnittelen, miltä kokonaisuus tulee näyttämään, mitä se edustaa ja millä tyylillä digitaalinen ilmentymä elää edukseen käyttökokemus vahvasti edustettuna. Käyttökokemukseen liitettävät wow-efektit tai postitiivista huomioarvoa nostavat toiminnallisuudet otetaan mukaan prosessiin.

 • Julkaisualustan ja palvelimen alustus

WordPress-julkaisualusta ja tarvittavat lisäosat asennetaan valitulle palvelimelle. Käytän WordPress-hostingiin ainoastaan WP-palveluihin erikoistunutta Pilviaa. Pilvia käyttää luotettavaa Google Cloud Platformia, joka on liikenteeltään rajoittamaton ja sisältää monia hyödyllisiä valmiuksia kuten helposti asentuvan, veloituksettoman ssl-sertifikaatin. Vanhat palvelut pysyvät muuttumattomina, ainoastaan domainin verkkoliikenteen nimipalvelu siirretään osoittamaan Pilviaan.

 • Design ja rakennetuotanto

Siirrän hyväksytyn grafiikan ja toiminnallisuudet sekä rakenteen julkaisualustaan. Tämä vaihe saattelee sivut ja navigaatiorakenteen sisältämät osiot toimintakuntoon.

 • Sisällöntuotanto

Asettelen kuva- ja tekstimateriaalin sekä muun sisällön niille kuuluville paikoille. Ohjeet, lakitekstit, maininnat, huomautukset ja muut pikkuosat kirjoitetaan sivustolle ja sen toiminnallisuuksiin.

 • Viimeistely

Lopuksi hiotaan lopulliset yksityiskohdat, tehdään viimeiset korjaukset ja oikaisut (Juuri ne, joita kukaan ei ole vielä huomannut), laitetaan kuntoon hakukoneoptimointiasiat, analytiikka, turvallisuus, latausnopeus, määritellään varmuuskopiot ja käyttäjätunnukset sekä editoijien käyttöliittymät.

 • Toimintojen testaus

Kaikki toiminnot ja automaatiot testataan työpöytä- ja mobiilitaitteilla yleisimmillä selaimilla.

 • Koulutus

Tarvittavista osa-alueista ja/tai päivitystoimenpiteiden työnkulusta järjestetään workshop tai tehdään ohjekirjanen tai opetusvideot.

 • Luovutus ja julkaisu

Web-sivusto julkaistaan sovittuna päivämääränä ja se siirtyy asiakasyrityksen ylläpidettäväksi. Mainosasiamies jää ylläpitoon admin-oikeuksin sopimuksen mukaan.

 • Ylläpitosopimus

Worpress-alusta on avoimen lähdekoodin järjestelmä, joten sen tulee olla jatkuvasti ajan tasalla. Alustan ylläpidosta teemme vuosisopimuksen. Mikäli sivusto sisältää tapahtumakalenteri-, varaus-, kauppa-, Jäsenyys-, Learning Management System tai vastaavia lisäsovelluksia, niiden osuus vuosisopimuksessa määritellään erikseen.

 

 • Sivuston lanseeraus ja sosiaalisen median operaatiot sekä muut markkinointiviestinnän toimenpiteet sovitaan erikseen.